Din nou despre enzime - Factorul enzimatic, cheia codului vieții

 

Din revista Revista HOFIGAL - Natura si Sanatate Nr. 46, numarul 0 din 2 2, 2015

 Din nou despre enzime - Factorul enzimatic, cheia codului vieții Am primit multe scrisori la redacţie atȃt de la specialiști cȃt și de la consumatorul mediu și cu toţii doreau sǎ reluǎm în discuţie enzimele și utilizarea acestora.

Dr. Hiromi Shinya-medic japonez care trǎiește în America dar și în Japonia a scris o carte ”Enzima întineririi” în care își prezintǎ teoria enzimelor sursa și modul în care acestea influenþeazǎ longevitatea.
Dr.Hiromi Shinya introduce ideea cǎ enzimele sunt capabile sǎ inverseze deteriorǎrile produse de înaintarea în vȃrstǎ prin curǎþarea celulelor senescente sau “zombie” pe care ultimele cercetǎri știintifice le aratǎ ca fiind cauza principalǎ a îmbǎtrȃnirii.
Enzimele sunt catalizatorii vieţii.
Din punct de vedere chimic sunt proteine cu structuri diverse şi cu aminoacizi marginali în diverse forme de reactivitate.Studiul enzimelor este relativ nou, deşi empiric se folosesc din antichitate.
Prima enzimă pură a fost izolată în 1926 de dr. Sumner, care primeşte premiul Nobel pentru chimie în 1946. Cercetările au pus apoi în evidenţă mereu altele; astăzi se vorbeşte de peste 3.000 enzime în organismul uman, fiecare având o funcţie specifică. Toate activează drept catalizatori, fiind capabile să conducă la reacţii cu consum energetic minim. Pentru mine personal enzimele au constituit de la început – adică din 1990 – atracţia de bază, deşi nici astăzi nu multă lume pătrunde tainele cu adevărat miraculoase ale enzimelor.

Acum 20 de ani, la înregistrarea produsului REDIGEST scriam în broşura „Cătina şi uleiul de cătină”. „Produs nou exclusiv natural, conţinând concentrat de silimarină (din armurariu) şi cuticulă de pipotă, cu puternică acţiune complementar alimentară la hrana noastră zilnică, ca supliment polienzimatic, care este indicat în prevenirea şi reglarea diverselor tulburări digestive (secretorii, inflamatorii, ulceroase), protecţia hepatică, precum şi în combaterea litiazei renale. Compoziţie chimică: proteaze acide, aminoacizi liberi şi legaţi. Produsul REDIGEST conţine toţi aminoacizii esenţiali şi neesenţiali necesari sintezei proteice în organism (anaboliză). Produsul mai conţine flavone cu rol în activitatea enzimelor microzomale şi în procesele antioxidative la nivel celular”.

Era pentru prima dată când, colaborând cu mai multe institute de cercetare, ajungeam să demonstrăm că „obiceiul” tratării cu ajutorul cuticulei de pui (uscată într-un anume fel), a tulburǎrilor digestive avea la bază lipsa unor enzime.
Mai mult, atunci s-a lămurit problema: de ce consumă păsările pietre care conţin SiO2(nisip). În manualele de zoologie stǎ scris şi astăzi că păsările mănâncă pietre cu siliciu ca să fie „ajutate la digestie”. Am publicat la vremea respectivă cercetările făcute, prin care demonstram inexactitatea. Arătam că în găinaţul de pasăre nu se regăseşte SiO2 ci SiO42- dar pasărea se apără de coccidioză, o boală nimicitoare- pentru cǎ în acest caz deţine o enzimǎ de oxidare a siliciului.
Atunci am ajuns la concluzia rolului micro şi macro elementelor în sistemele enzimatice. Cercetările noastre au continuat, realizând şi alte produse, în care enzimele sunt determinante în reglarea proceselor metabolice şi digestive.
Au urmat studii clinice şi de caz, la care au participat peste 25 de medici, care au ajuns la concluzia ca REDIGEST are acţiune hepatoprotectoare, antiinflamatoare şi antiseptică la nivelul tubului digestiv, reglează motilitatea tubului digestiv şi a colecistului, previne formarea calculilor biliari şi renouretrali, reglează procesele de digestie şi absorbtie, normalizează activitatea gastro-intestinală, reglează tranzitul intestinal, este hipocolesterolemiant şi hipoglicemiant, favorizează eliminarea toxinelor şi a metalelor grele.
Bazându-se pe aceste concluzii, medicii îl utilizau în: hepatite cronice; ulcer gastric şi duodenal, gastrite, duodenite; colopatii cronice şi funcţionale; dismicrobism intestinal; pancreatite; dischinezii biliare; litiază biliară şi reno-uretrală; indigestii acute; adjuvant în distrofii, rectocolită ulcerohemoragică, parazitoze intestinale, urticarii recurente, intoxicaţii cu metale grele şi chiar intoxicaţii cu medicamente.

Produsul REDIGEST nu are contraindicaţii şi efecte adverse. Ei bine, aveam atunci oarecare reţineri; astăzi, după 25 ani de cerceări putem spune acest lucru fără rezerve. Cartea „Micromiracole” – Dr. Ellen W. Cutler şi Dr. Jeremy E. Kaslow, ne aduce şi alte confirmări ştiinţifice şi practice.
Enzimele digestive permit organismului să digere alimentele pe care le mâncăm prin scindare (cataboliză) a zahărului, amidonului, grăsimilor şi fibrelor, în compuşi mai mici, care pot fi absorbiţi până la nivel celular.
Enzimele alimentare sunt vitale pentru menţinerea sănătăţii optime. Lipsa lor poate conduce la ieşirea din normalitate = îmbolnăvire. După cum se ştie, orice formă de prelucrare sau preparare: pasteurizare, iradiere, gătitul la microunde sau fierberea, distruge enzimele existente în mod natural în alimente, acestea rezistǎ pȃnǎ la temperaturi de 38-42°C.
Aşa se explică recomandările experţilor de a ne pǎstra enzimatic alimentaţia.
Dr. Elen Cutler spune: „Cu cât facem mai multe cercetări cu atât vedem mai mulţi pacienţi, cu atât suntem mai convinşi că tulburările digestive joacă un rol în multe boli, dacă nu în toate bolile cronice predominante în zilele noastre”.
Enzimoterapia furnizează un sprijin esenţial procesului de însănătoşire, uneori surprinzător pentru cei mai mulţi, începȃnd cu bolile de piele, a procesului accentuat de îmbătrânire, sau chiar a tulburărilor mentale.În ultimul timp tot mai multe dovezi ştiintifice vorbesc despre rolul enzimelor; apar noi ştiinte zise complementare dar care de fapt sunt fundamentale în cunoaşterea proceselor metabolice şi deci, în buna funcţionare a organismului.
  • Gemoterapia care confirmă existenţialitatea ansamblului de reacţii succesive, energetice, inclusiv enzimatice, a sute de componente participante la buna funcţionare a diverselor tipuri de celule;
  • Aromaterapia, utilizată de altfel din antichitate, căreia i se pun bazele ştiinţifice în zilele noastre şi care are un rol esenţial în apărarea organismului de "intruşi şi neaveniiţ" (bacterii, microbi, viruşi). Este greu de explicat cum apelează aceste ştiinte la zestrea naturii pentru a produce vindecarea, cum substanţele naturale pot transforma viziunea noastră despre boală. Este greu să încerci a înţelege că spre deosebire de tratamentele convenţionale, care doar maschează simptomele, suplimentele cu enzime, gemoderivatele sau uleiurile volatile acţionează la nivel celular, la nivelul diferitelor organe, pentru a reface şi a preveni cauzele care generează nenumărate probleme de sănătate.
Dacă înţelegem şi că enzimele sunt sigure şi fără nici un fel de efect secundar, ne dăm seama de necesitatea lor dar şi de „marele pericol” pentru oameni reprezentat de firmele subjugate banilor. Am apreciat în mod deosebit la dna.Cutler o clasificare a medicilor, conform căreia medicii se împart în două mari categorii: a) subjugaţi banului şi b) subjugaţi conştiinţei.
Dă Doamne ca la noi să dăinuie cât mai mult cea de a doua categorie. Atunci, fără doar şi poate ca vor fi mai mulţi care vor înţelege necesitatea întoarcerii la natură (de data aceasta, pe baze ştiinţifice).Se va înţelege vechea zicală: ”Să iei medicamente când eşti bolnav, este ca şi cum ai săpa un puţ numai când eşti însetat” – nu este deja prea târziu?
Sper să înţelegem că suplimentele alimentare: extractele din plante, gemoderivatele, uleiurile volatile, vitaminele, micro şi macroelementele, tincturile, pulberile enzimatice sunt o necesitate şi nu moft pe care ţi-l satisfaci sau nu.

Menţionăm alte produse Hofigal cu activitate enzimatică, pe lângă Redigest: Redigest plus, Gal extravit M, Protein forţă, Cătinofort, Coenzima Q10, Hofisan, Momordica charantia, Complet Hofigal antioxidant, Fiamarant, Complex Alfalfa, Spirulina, Spirulină cu extract total de cătină

Toate aceste produse au şi capacitatea antioxidativă puternicǎ, în vederea utilizării ca produse antistres.

Redigest plus (cpr.)- conţine concentrat hidrolizat din cuticulă de pipotă de pui, extract din fructe de armurariu (Cardui marianae fructus), extract din fructe de zmeur (Rubii idaei fructus), extract din tuberculi de topinambur (Helianthi tuberosus tuber) în special inulină şi excipienţi.
Formulă îmbunătăţită a Redigestului plus faţă de Redigest se datorează conţinutului ridicat în acesta a unor enzime-în special proteaza.
Redigest plus este un supliment alimentar care asigură enzimele şi substanţele bioactive necesare pentru completarea şi normalizarea dietelor dezechilibrate în: hepatită cronică, ulcer gastric şi duodenal, gastrită, duodenită, colopatii cronice şi funcţionale, dismicrobism intestinal, pancreatită, dischinezie biliară, litiaze biliare şi renale, sindrom postcolecistectomie, indigestii acute, alergodermii de cauze alimentare, carenţe în aportul alimentar al enzimelor de bază. Adjuvant în distrofii, intoxicaţii medicamentoase, gută, obezitate (încetineşte absorbţia intestinală şi scade rata de utilizare a caloriilor din sursele de hrană); pentru reglarea tranzitului intestinal la persoane imobilizate timp îndelungat; poate fi administrat diabeticilor (supuşi tratamentului antidiabetic de lungă durată).
Asocierea concentratului hidrolizat din cuticulă de pipotă de pasăre (substituient polienzimatic) cu inulină (polizaharid cu funcţie prebiotică importantă) realizează un supliment alimentar recomandat pentru creerea condiţiilor de echilibrare enzimatică a aparatului digestiv, benefic în stimularea şi menţinerea proceselor metabolice ale organismului în parametri fiziologici.

Galextravit M (cpr.)-un comprimat masticabil conţine ca substanţe active: extract din fructe de măceş (Cynosbati fructus), extract de topinambur (Helianthi tuberosi tuber), pulbere de dovleac (Cucurbitae fructus), extract din rădăcină de cicoare (Cichorii radix). Produs uşor asimilabil, cu acţiune benefică în echilibrarea şi completarea dietei zilnice prin aport de fitonutrienţi necesari pentru refacerea şi tonifierea organismului în stări de oboseală, stres şi epuizare, în tulburări de creştere, după efort fizic şi intelectual prelungit (copii, şcolari, adulţi, vârstnici, sportivi); fortifică şi energizează organismul, are acţiune biotrofică deosebită asupra ţesuturilor; benefic în perioade de convalescenţă, în carenţe şi deficienţe alimentare, în special la persoanele în vârstă şi la copii; ajută la ameliorarea unor tulburări gastrointestinale şi hepato-biliare; asigură protejarea şi regenerarea celulelor hepatice ca urmare a agresiunii unor agenţi virali; contribuie la recuperarea funcţională a oaselor şi articulaţiilor în cazul fracturilor sau după efort fizic susţinut, în tulburări circulatorii periferice de diverse cauze; accelerează procesele reparatorii de regenerare ale ţesutului cutanat sau mucoaselor lezate; tonic general, în special, la copiii anemici şi/sau cei care şi-au pierdut pofta de mâncare; ca detoxifiant favorizează eliminarea toxinelor şi a metalelor grele din corp;produs valoros pentru întărirea generală a organismului, asigură starea generală de bine.
Instrucţiuni de utilizare:
Copii 3-6 ani: câte 1 comprimat pe zi numai la recomandarea specialistului.
Copii 6-12 ani: câte 1 comprimat de 2 ori pe zi în timpul meselor sau la recomandarea specialistului.
Copii peste 12 ani şi adulţi: câte 1- 2 comprimate de 3 ori pe zi, în timpul meselor.
Poate fi utilizat alternativ sau complementar cu Redigestul.

Protein forţă conţine biomasă Spirulină (Spirulina platensis), proteină foliară din ţelină (Apii graveolentidis folium), ulei volatil de levănţică (Lavandulae aetheroleum), ulei volatil de fenicul (Foeniculi aetheroleum).
Asigură organismului un aport semnificativ de proteine, vitamine, oligoelemente, pigmenţi vegetali (ficocianine, carotenoizi), fitohormoni;are acţiune energizantă, de stimulare a echilibrului fizic şi psihic, este tonic general al organismului prin echilibrare alimentară; adaptogen.
Este un produs destinat suplimentării dietei pentru menţinerea integrităţii funcţiilor fiziologice ale organismului; corectarea carenţelor de proteine, vitamine, minerale; protejarea celulei hepatice; stimularea activităţii sexuale; anemii; echilibrarea sistemului imunitar în unele infecţii bacteriene sau virale acute şi cronice; creşterea rezistenţei organismului la infecţii, astenie psihică şi fizică, stres, în perioade de suprasolicitare fizică şi intelectuală, surmenaj, convalescenţă după boli febrile; tonic general.
Se recomandă în special celor care au probleme hormonale.El declanşează voinţa dar ....şi putinţa.

Cǎtinofort (cps.) - conţine pulbere din pulpă de fruct de cătină (Hippophae fructus), pulbere din biomasă spirulină (Spirulina platensis), ulei volatil de fenicul (Foeniculi aetheroleum), ulei volatil de levănţică (Lavandulae aetheroleum),ulei volatil de mentă (Menthae piperita aetheroleum) şi excipienţi.
Are proprietăţi vitaminizante, de remineralizare a organismului, de completare a deficienţelor nutriţionale, de protecţie a celulei hepatice, imunomodulatoare, antiaterosclerotică, antioxidantă, de creştere a rezistenţei la efort fizic şi intelectual prin aport energetic mărit, antianemică.
Asigură un aport nutritiv bogat în substanţe bioactive necesar echilibrării dietei pentru îmbunătăţirea funcţională a ficatului în stări inflamatorii şi de suprasolicitare a acestuia; normalizarea nivelului colesterolului din sânge; corectarea concentraţiei lipidelor sanguine; în tulburări funcţionale ale sistemului nervos central; tulburări cardio-vasculare; ameliorează diminuarea progresivă a densităţii şi fragilităţii osoase;; oboseală cronică; insomnie; obezitate, preventiv pentru munca în condiţii toxice, creşterea rezistenţei organismului faţă de diferiţi agenţi patogeni (bacterii, virusuri), în convalescenţă.
În cazul suprasolicitării intelectuale este ideal pentru studenţi şi elevi, pentru persoanele care lucrează în colectivităţi mari şi diverse.

Coenzima Q10 (ubiquinona) în ulei de cǎtinǎ acţionează drept catalizator în reacţiile chimice şi furnizează celulelor din organism energia necesară întreţinerii vieţii, protejează inima, stimulează sistemul imunitar, prelungeşte viaţa pe cale naturală şi este considerată enzima vieţii.
Coenzima Q10 se găseşte în toate celulele organismului uman. Scăderea concentraţiei în sânge la 80% duce la declanşarea bolii, la 60% boli grave, la 40% boli ireversibile, la 25% concentraţie în sânge duce la moartea în bloc a celulelor-deci sfârşitul.
Produsul este disponibil în trei concentraţii de coenzimă Q10 în ulei de cătină (Hippophaë oleum):
  • Coenzima Q10 în ulei de cǎtinǎ care conţine 15 mg de coenzimă Q10, ulei de cătină şi excipienţi.
  • Coenzima Q10 în ulei de cǎtinǎ forte care conţine 30 mg coenzimă Q10, ulei de cătină şi excipienţi.
  • Coenzima Q10 în ulei de cǎtinǎ forte plus care conţine 60 mg coenzimă Q10, ulei de cătină şi excipienţi.
Produs natural ce asigură un aport adecvat de nutrienţi şi substanţe bioactive pentru corectarea deficienţelor ce apar la nivelul inimii, a creierului, a sistemului imunitar, a tuturor organelor corpului uman.
Exercită proprietăţi antioxidante, tonifiante, vitaminizante; manifestă un puternic efect energizant la nivelul tuturor celulelor; stimulează activitatea cardiacă, având acţiune benefică asupra inimii şi a vaselor sanguine; asigură îmbunătăţirea proprietăţilor reologice ale sângelui; reglează contractilitatea miocardului şi a muşchilor striaţi; îmbunătăţeşte semnificativ funcţionarea sistemului imunitar prin stimularea organelor implicate în funcţia imunitară; luptă împotriva radicalilor liberi superoxidici şi protejează organismul de efectele nocive ale razelor ultraviolete la nivelul membranelor celulare; susţine încetinirea procesului de îmbătrânire precoce; ajută la digestia grăsimilor şi le protejează împotriva oxidării sau alterării acestora de radicalii liberi; contribuie la normalizarea tensiunii arteriale, tonifică pereţii vaselor capilare; influenţează pozitiv metabolismul general, nivelul glicemiei şi a colesterolului din sânge; este benefic în menţinerea normală a greutăţii corporale; contribuie la menţinerea echilibrului hormonal; ameliorează funcţia de reproducere, îmbunătăţind fertilitatea; este eficient în curele de detoxifiere; susţine creşterea rezistenţei organismului la stres, la efort fizic şi intelectual, înlătură starea de oboseală; revigorează organismul şi promovează o stare generală de bine.

Hofisan (capsule) - conţine pulbere din cuticulă de pipota; frunze de pătrunjel - Petroselini folium, coada şoricelului - Millefolii herba; tărâţe de grâu - Triticum aestivum; ulei volatil de brad - Abies alba aetheroleum; ulei volatil de fenicul - Foeniculi aetheroleum şi excipienţi.
Are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare la nivelul aparatului digestiv şi renal; de scădere a riscului de formare a calculilor biliari şi reno-ureterali (ajută la dezagregarea şi eliminarea acestora), reglator al motilităţii şi funcţiilor tubului digestiv si al colecistului, reglator al proceselor de digestie şi absorbţie, efect hipocolesterolemiant şi uşor hipoglicemiant, diuretic, depurativ.

Momordica charantia (cpr.)- un comprimat acoperit conţine pulbere şi extract din Momordica charantia (castravete amar) şi excipienţi.
Are proprietăţi hipoglicemiante (realizate prin intermediul polipeptidului - P cu activitate asemănătoare insulinei şi care stimulează celulele Langerhans pancreatice); reglează nivelul sanguin al trigliceridelor şi colesterolului, normalizează raportul LDL/HDL colesterol; scade riscul de aterogeneză şi implicit de boli cardiovasculare; acţiune imunostimulantă nespecifică a organismului; antioxidantă, depurativă,diuretică, antiinflamatorie, stomahică, aperitivă, laxativă,remineralizantă şi vitaminizantă, tonică.
Este un supliment alimentar cu rol de echilibrare al metabolismelor glucidic şi lipidic (diabet zaharat tip II-noninsulino-dependent, dislipidemii, sindrom metabolic); preparatul se adresează şi persoanelor sănătoase, cu eventuală predispoziţie la diabet, pentru menţinerea glicemiei în limita variaţiilor normale (scade riscul de apariţie a diabetului); pentru stimularea sistemului imunitar la adolescenţi,vârstnici, fumători, alcoolici, în suprasolicitare fizică şi intelectuală, surmenaj, convalescenţă după boli infecto - contagioase; în boli cronice cardiovasculare asociate cu hipercolesterolemia (cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială sistemică), insuficienţă renală cronică.

Complet Hofigal antioxidant (cpr.)- un comprimat acoperit conţine extract de topinambur (Helianthi tuberosus folium), extract din fructe de afin (Myrtilli fructus), pulbere de moţul curcanului (Amaranthus caudatus herba), biomasă spirulină (Spirulina platensis), pulbere de cătină (Hippophae fructus), extract de seminţe de struguri (Vitis vinifera semen), extract de cătină şi excipienţi.
Are acţiune antioxidantă, detoxifiere (reduce acumularea metalelor grele şi facilitează eliminarea acestora din organism), antiinflamatoare, antiedematoasă, vitaminizantă şi de tonifiere generală, revigorantă şi de reechilibrare a metabolismului (proteic, lipidic, vitaminic şi mineral), energizantă şi adaptogenă, contribuie la reglarea procesului de absorbţie a substanţelor nutritive şi repartizarea acestora în organism, îmbunătăţeşte starea generală de sănătate (stimulează selectiv creşterea şi /sau activitatea unor microorganisme ce aparţin exclusiv florei utile la nivelul colonului).
Produs necesar suplimentării dietei prin aportul adecvat de nutrienţi şi principii bioactive datorită combinaţiei armonioase - sinergice - între plante cu proprietăţi antioxidante (de captare a radicalilor liberi superoxidici) şi inulină (polizaharid cu funcţie prebiotică importantă) din topinambur.
Inulina nu este numai un prebiotic care stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din colon şi restabileşte echilibrul în tractul gastro-intestinal, ci are şi un rol important în procesul de dezintoxicare a organismului prin formarea cu metalele grele a unor complecşi biodegradabili, eliminabili pe cale digestivă.
Este un produs cu pronunţată activitate antioxidantă care împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi superoxidici asupra organismului; util în regimul complex igieno-dietetic pentru stimularea activităţii cardiace, cu acţiune benefică asupra vaselor sanguine; normalizarea valorilor colesterolului din sânge.

Fiamarant (cpr.) - conţine pulbere de moţul curcanului (Amaranthus caudatus), pulbere din frunze de topinambur (Heliantus tuberosi folium), extract de moţul curcanului, pulbere din frunze de ţelină (Apii graveolentidis folium) şi excipienţi.
Are rol energizant, tonifiant, fortifiant, vitaminizant;are şi acţiune calmantă, emolientă, diuretică, antiseptică, coleretic-colagogă; îmbunătăţeşte digestia, reface flora intestinală, stimulează apetitul; stimulează sexualitatea.
Asigura aportul de nutrienţi şi substanţe bioactive necesar suplimentării dietei în afecţiuni hepatice şi renale; în tulburări funcţionale ale sistemului nervos central (astenie, surmenaj); bronşite; sindroame de malabsorbţie şi malnutriţie;adjuvant în stările de inapetenţă, digestie lentă, constipaţie; gută; artritism, reumatism; suprasolicitări intelectuale şi fizice, oboseală cronică, pentru creşterea rezistenţei organismului faţă de unele boli infecto-contagioase şi în perioada de convalescenţă; obezitate; osteoporoză, menopauză; rol benefic în prevenirea îmbătrânirii, previne formele gripale.

Complex Alfalfa (cpr.) - conţine suc de lucernă (Medicago sativa), pulbere din tuberculi de topinambur (Helianthus tuberosus), biomasă de spirulină (Spirulina platensis), extract din rădăcină de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) şi excipienţi.
Lucerna (alfalfa) este singura plantă care conţine toate vitaminele B (de la B1 la B12) fiind singura plantă în care B12 (la o vârstă anume a plantei) se găseşte în cantităţi ce pot acoperi necesarul.
Datele ştiinţifice din literatură arată că peste 90% din populaţie are o carenţă de B12.
Lucerna mai conţine şi toate microelementele; rădăcina acesteia ajunge în sol până la 8-10 m.
Este o sursă naturală de vitamine, oligoelemente, aminoacizi, proteine uşor asimilabile, caroten, flavonoide, izoflavone, fitoestrogeni, enzime, saponine şi fibre - care contribuie la completarea necesarului de substanţe nutritive de care organismul uman are nevoie în menţinerea stării de sănătate.Restabileşte şi echilibrează funcţiile metabolice ale unor ţesuturi şi organe; susţine sănătatea inimii şi a vaselor sanguine, reglează tensiunea arterială; stabilizează nivelul de colesterol şi de glucoză din sânge; asigură sănătatea ficatului (hepatoprotector); contribuie la funcţionarea normală a tractului digestiv, combate unele tulburări digestive (indigestie, balonare, digestie lentă, stare de greaţă), protejează mucoasa gastro-intestinală, stimulează digestia, echilibrează flora intestinală; manifestă un rol deosebit în coagularea sângelui (împiedică formarea cheagurilor de sânge, opreşte sângerările); factor puternic detoxifiant prin aport bogat de fibre (în special inulină), facilitând eliminarea metalelor grele, toxinelor şi contaminanţilor; ajută la eliminarea acidului uric, la normalizarea echilibrului hidric, combaterea problemelor urinare, retenţia de apă în ţesuturi; ameliorează durerile musculare şi articulare; înlătură efectele neplăcute ale menopauzei (starea de iritabilitate, de nelinişte, atenuează bufeurile); stimulează răspunsul imun şi creşte capacitatea de apărare naturală a organismului; ca antioxidant împiedică distrugerea ADN-ului celular, încetineşte procesul de îmbătrânire precoce; promovează sănătatea sistemului osos, ajută la creşterea densităţii osoase; înlătură starea de oboseală fizică şi mentală, îmbunătăţeşte capacitatea de muncă, creşte vitalitatea; tonic sexual, tonic muscular, creşte nivelul energetic al organismului.
Acesta este motivul pentru care produsele naturale, extractele lor, devin din ce în ce mai recunoscute pentru menţinerea unei sănătăţi nealterate.
Adăugaţi şi rolul schemelor alopate în asocierea cu produsele naturale, pentru a le creşte eficacitatea şi veţi înţelege denumirea modernă de medicină integraţionistă -medicina viitorului, care va prinde rădăcini în natură.
Iată de ce și imunitatea care este baza sănătăţii este strâns legată de necesitatea folosirii acestor produse de tip enzimatic si antioxidativ.
Imunitatea nu trebuie să fie ceva abstract ci un element concret, măsurabil. Aceasta se obţine prin ce mâncăm, ce enzime preluam in organism şi trebuie înţeles nu în sensul “mult şi bun“, ci “variat şi diversificat, cât mai puţin prelucrat sau chiar deloc”.
Nu am prezentat Spirulina şi Cătina, plante care pot intra în aceeaşi categorie deoarece de-a lungul timpului am discutat foarte mult despre acestea; spirulina este alga pe care au folosit-o cosmonauţii-asigurând tot ceea ce are nevoie organismul uman.

Director General S.C. HOFIGAL EXPORT-IMPORT S.A.
Ing. Ştefan Manea

Enzimele și rolul lor în fitoterapie

Dipl. ing. Ştefan Manea, Director General S.C. Hofigal Export-Import S.A.

 

Acum 25 de ani am semnat un contract pe viaţă: să respect Natura şi să aduc sănătate oamenilor numai din Natură!

interviu

 

Remedii naturale în amigdalita cronică – focar de infecţie

Dr. Iulia Hobeanu Burghiu

 

Ceaiurile HOFIGAL obţinute din plante medicinale şi aromatice - izvor de sănătate

Dipl. Ing. chim. ŞTEFAN MANEA Director General HOFIGAL

 

Nutriție echilibrată și Imunoprofilaxie în perioada sarcinii

Dr. Iulia Hobeanu Burghiu

 

COMPLEX ALFALFA susţine creşterea speranţei de viaţă

Dipl. Ing. chim. ŞTEFAN MANEA Director General HOFIGAL

 

Pledoarie pentru o bătrânețe demnă în România

Camelia Anca Baciu - Psiholog-psihoterapeut

 

Magneziu şi calciu - minerale importante în menţinerea sănătăţii omului

Ing. Ştefan Manea - Director General S.C. HOFIGAL EXPORT-IMPORT S.A.

 

Indicaţii clinice pentru Momordica Charantia

Dr. Aniela Kinn - Medic specialist medicină de familie

 

Cânepa - plantă medicinală ideală pentru inimă şi creier

Ing. Ştefan Manea - Director General S.C. HOFIGAL EXPORT-IMPORT S.A.

 
Pagina: 01 02 03 04 ... 15 »
Home | Despre noi | Magazin Online | Catalog 2012 | Articole | Contact | Hofigal Ecologic